Film Hostel bol natočený podľa skutočnej udalosti!

Film Hostel bol natočený podľa skutočnej udalosti!

Známy horor z roku 2005 s názvom Hostel sa dostal do povedomia mnohých ľudí a je jedným z najpamätnejších a najznámejších hororov dodnes. Nanešťastie pre Slovensko, v ktorom bol horor natáčaný, si nejeden zahraničný divák našu krajinu spája práve s brutálnymi snímkami, aké videl v tomto filme. Neprávom! K natočeniu tohto filmu musela prísť samozrejme určitá inšpirácia a tá vznikla naozaj zvláštnym a hrôzu vyvolávajúcim spôsobom, či skôr zistením. No nebojte sa, Slovensko tvorcov neinšpirovalo.

pomoc

Spravme si krátku rekapituláciu deja tejto známej hororovej a brutalitou nabitej filmovej snímky, aká budí dotazy turistov na Slovensku dodnes. Vo filme sledujeme osud dvoch mladých ľudí (Paxton a Josh), ktorí sa rozhodnú spraviť si výlet a zažiť veľké dobrodružstvo návštevou Európy. Má ísť o neviazaný a skutočne zábavný výlet, preto ich jedine poteší, ak im náhodný človek odporučí, aby zavítali do slovenského hostela, kde nájdu tie najkrašie ženy. Samozrejme poslúchnu, prečo nie?

Nanešťastie v hosteli nenájdu prekrásne ženy, ale bandu utajene fungujúcich psychopatov, ktorí zbierajú svoje obete a vykonávajú na nich tie najhoršie praktiky spojené s ich brutálnym mrzačením.
Taký normálny divák si zrejme povie, ide iba o film, ale uvedomí si, že takáto situácia dnes nie je tak úplne nereálna, podobné veci by sa mohli stať. Práve preto tie obavy divákov o cestovaní cez Slovensko a rôzne dotazy. Ale aj zlá reklama je reklama (:

hostel

Nápad pre obsah tohto filmu sa naozaj inšpiroval skutočnou udalosťou, nie však zo Slovenska. Režisér Eli Roth sa rozprával so svojimi známymi, ktorí mu vraveli o tvorcovi online videohry, umožňujúcej strieľanie zvierat na diaľku. Užívateľ strelil vo videohre, no tvorca hry strelil v skutočnosti. FBI tvorcu hry odhalila a zatkla. Režisér Eli Roth tak známemu hovorí, prečo ten dotyčný nestrieľal priamo ľudí? Po tomto rozhovore mu známy pošle link, ktorý odkazoval na stránku poskytujúcu možnosť priletieť do Thajska a za 10 000 dolárov streliť človeka do hlavy. Všetko sa samozrejme odohrá v utajenom priestore. Režisér tak ponuke dúfajme odolal, no link ho inšpiroval k tomu, aby natočil film Hostel. 

Známy horor z roku 2005 s názvom Hostel sa dostal do povedomia mnohých ľudí a je jedným z najpamätnejších a najznámejších hororov dodnes. Nanešťastie pre Slovensko, v ktorom bol horor natáčaný, si nejeden zahraničný divák našu krajinu spája práve s brutálnymi snímkami, aké videl v tomto filme. Neprávom! K natočeniu tohto filmu musela prísť samozrejme…