Google práve zasiahol 1 trilión dolárov

Google práve zasiahol 1 trilión dolárov

Keď sa spoločnosť Google Alphabet vo štvrtok stala štvrtou spoločnosťou v USA, ktorá dosiahla najvyššiu trhovú hodnotu viac ako 1 trilión dolárov, niektoré fondy, ktoré vlastnia jej akcie, sa pýtajú, či ich čas na výplatu mimoriadnych ziskov akcie.
Podiel gigantu internetového vyhľadávania sa za posledné tri mesiac zvýšil takmer o 17%,čím predbehol v rovnakom období širšiu rally v indexe S and P 500 o 6 percentuálnych bodov.Google logo.png
Krátky záujem o akcie, miera počtu investorov, ktorí vsádzajú na pokles cien, podľa údajov od Refinitv na úrovni 1%, čo je takmer 52 týždňové maximum pre spoločnosť a vyššie ako konkurenti, ako sú Microsoft a Facebook.
Spoločnosť Alphabet sa pripojila k spoločnostiam Apple, Amazon a Microsoft ako jediný americké organizácie, ktoré dosiahli trhovú hodnotu 1 trilión dolárov.
„Organizácia Google je firma, ktorý vás nezačne vyhadzovať,“ povedal Kevin Landis, manažér portfólia Firsthand Funds, ktorý nepridal na svoju súčasnú pozíciu v abecednom poradí od prvého štvrťroka 2019. „Budem môcť zdvojnásobiť svoje peniaze na tomto sklade ? Nie som si tým istý.“Google ilustrácia.jpg
Akcie od GO patria medzi malú skupinu akcií nachádzajúcich sa v najvyšších pozíciách podielových fondov a hedžových fondov, čo sú dva typy inštitúcií, ktorých investičné štýly sa zvyčajne výrazne líšia, ukázala analýza Goldmana Sachsa. To by ju mohlo vystaviť cenovým výkyvom, ak by sa nálada nálada náhle zmenila.
Napriek týmto obavám je pre mnohých investorov ťažké rozlúčiť sa. 28 percent je stúpanie v abecede a výkonnosť ďalších technologických akcií pomohli správcom peňazí dosiahnuť v roku 2019 veľké zisky, čo mnohým sťažilo zdôvodniť ich znížené expozície, aj keď sa trápili dôsledkami ich rozbehnutia.
Alphabet má podľa plánu vykázať zisk za štvrtý štvrťrok 3. februára. Vo svojej poslednej správe spoločnosť premeškala odhady analytikov týkajúce sa zisku v treťom štvrťroku približne o 1,7 miliardy dolárov, hoci prekročila očakávania týkajúce sa príjmov.

Keď sa spoločnosť Google Alphabet vo štvrtok stala štvrtou spoločnosťou v USA, ktorá dosiahla najvyššiu trhovú hodnotu viac ako 1 trilión dolárov, niektoré fondy, ktoré vlastnia jej akcie, sa pýtajú, či ich čas na výplatu mimoriadnych ziskov akcie. Podiel gigantu internetového vyhľadávania sa za posledné tri mesiac zvýšil takmer o 17%,čím predbehol v rovnakom období širšiu rally v indexe…